vinflaske 1Den største utviklingen i vinproduksjon var i 16 og 17 århundre når det skjer gjennombrudd i produksjon og lagring av vin. Den store oppdagelsen av engelskmann Dygbi fra 1622  som har gitt verden en glassflaske på mange måter forandret løpet av vins historie. På denne tiden vinen ble for det meste holdt i fat, mugger, hud og en rekke tilsvarende  beholdere som var ikke i stand til å holde vin i det lange løp. Finne en flaske samt innføring av svoveldioksid som konserveringsmiddel  i vinlagring i 1700. endret det hele bildet og vin begynte å leve lenger og at under deres modning forandrer egenskapene.

Et annet viktig funn fra den tiden bestemmer retning av trender i vinproduksjon .I begynnelsen av det 18. århundre får Benediktinernes munken DomPerignon de første bobler i flasken og så sant et helt nytt kapittel  som distriktet Champagne hittil hadde i verden av vin.

Det  var danet champagne.

 

Prosecco Superiore La Farra Valdobbiadene  ( Provinsen Treviso )

Det er lett, elegant, harmonisk, nesten fløyelsaktig glitrende vin  med nydelig frukt aromaer, ekstra tørr, men gir inntrykk av sødme

Serveres med dessert:jordbær, fløte og ost og kjeks …